Geld lenen via crowdfunding voor particulieren

Crowdfunding is net als peer-to-peer lenen een van de nieuwe opties voor particulieren om aan extra geld te komen. In tegenstelling tot peer-to-peer en online lenen, is crowdfunding niet voor iedereen geschikt. Bij crowdfunding is het voor bedrijven en particulieren mogelijk om anderen financieel te steunen, waarbij zij vaak een tegenprestatie krijgen als het gestelde doel behaald wordt. Er zijn steeds meer websites waarop crowdfunding mogelijk wordt gemaakt. Het zijn zowel bedrijven als particulieren die hier gebruik van maken, bijvoorbeeld om een nieuw product op de markt te kunnen zetten. In het verleden is crowdfunding een zeer succesvol middel gebleken om aan geld te komen.

Waar is crowdfunding interessant voor mij?

Wanneer u geld nodig heeft voor het betalen van een rekening of voor de aanschaf van nieuwe apparatuur voor uw woning, is crowdfunding niet geschikt. Crowdfunding is echter wel geschikt voor mensen die een uniek project uit willen voeren, of voor bedrijven die bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe producten. Om geld in te kunnen zamelen via crowdfunding dient u een account aan te maken op een hiervoor geschikt netwerk en dient u een uitgebreide beschrijving van uw idee te geven.

Vervolgens wordt het voor de leden van een dergelijk netwerk mogelijk om uw project te steunen met een financiële bijdrage. Houd er rekening mee dat het sterk van uw omschrijving afhankelijk is, of anderen uw project zullen steunen. Bij crowdfunding is het gebruikelijk om een tegenprestatie te leveren. Dit kan een persoonlijk bedankje zijn, een testproduct, enzovoorts.