Online een minilening afsluiten voor particulieren

Naast de mogelijkheid om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening af te sluiten bij banken, kunt u ook kiezen voor het afsluiten van een minilening. Zoals de naam van deze leenvorm al doet vermoeden, gaat het bij een minilening om relatief kleine bedragen. Vaak met het doel om de lening aan het eind van de maand direct weer af te lossen, zodra het salaris gestort is. De minilening wordt gezien als een consumptieve kredietvorm, omdat het geleende geld vaak gebruik wordt om nieuwe voorwerpen aan te schaffen of onvoorziene kosten te kunnen dekken. Het is mogelijk om een minilening online af te sluiten bij andere instanties dan de bank is.

Bedrijven bieden minileningen aan

Door de vaak beperkte omvang van een minilening mogen deze leningen door bedrijven aan particulieren worden verstrekt. Een bedrijf dient vanzelfsprekend wel in het bezit te zijn van de benodigde papieren voor het verstrekken van leningen. De hoogte van de maximale minilening is van verschillende aspecten afhankelijk. Denk bijvoorbeeld aan uw maandelijkse inkomen en uw baanzekerheid op het moment van afsluiten.

Na het afsluiten van een minilening wordt in een leenovereenkomst vastgelegd op welke termijn de lening wordt afgelost en welke rente hierbij gehanteerd zal worden. Het is bij een minilening niet mogelijk om een tussentijds afgelost deel weer op te nemen. Dit is bij een doorlopend krediet bijvoorbeeld wel mogelijk. Daarentegen is de rente van een minilening vaak lager dan bij een doorlopend krediet, door het renterisico wat geldverstrekkers bij een doorlopend krediet lopen.