Een hypotheek aanvragen voor een nieuwe woning

Naast de verschillende relatief kleine leningen die u als particulier aan kunt vragen bij een bank of bedrijf, worden hypotheken aangeboden. Hypotheken zijn doorgaans bedoeld voor de grotere uitgaven, zoals de aankoop of bouw van een nieuwe woning. Bij het afsluiten van een hypotheek komt veel meer kijken dan bij de aanvraag van een kleinere lening, omdat een hypotheekverstrekker ervan verzekerd moet zijn dat u de hypotheek ook weer kunt aflossen. Onder uw baanzekerheid en maandelijkse inkomen hebben hier een grote invloed op. Op internet vindt u veel informatie over het afsluiten en de werking van hypotheken, zodat u precies weet wat u kunt verwachten na een hypotheekaanvraag.

Uw maximale hypotheek online berekenen

Bent u benieuwd welke mogelijkheden u heeft bij het afsluiten van een hypotheek? Wij raden u aan om voor een eerste gesprek met een hypotheekverstrekker een online berekening te maken van uw maximale hypotheek. Er zijn verschillende tools te vinden waarmee u uw maximale hypotheek eenvoudig kunt berekenen. Op basis van uw maximale hypotheek weet u welke huizen wel binnen uw budget vallen en voor welke huizen u wellicht nog even moet wachten.

Na een eerste oriënterend gesprek, kunt u besluiten om een serieuze hypotheekaanvraag te doen of om hier toch nog even mee te wachten. Wanneer u eenmaal een hypotheekaanvraag heeft ingediend, zal de bank uw financiële situatie bekijken en beoordelen welke hypotheek voor u af te sluiten is. Wees u ervan bewust dat het aanvragen van een hypotheek kosten met zich meebrengt.