Tegenwoordig kun je heel eenvoudig geld verdienen op internet. Dat is niet zo gek, want het internet biedt alle ruimte aan mensen die online een inkomen willen vergaren. In dit artikel bespreken we een aantal manieren waarop je geld kan verdienen door gebruik te maken van het internet. Je leert meer over Youtube-kanalen, viral sites, Google Adsense en affiliate-programma’s.

Youtube
Een belangrijke bron van inkomsten kan gevormd worden door Youtube. Youtbube is de bekende websites met video’s. Iedereen kan video’s uploaden naar Youtube. Per minuut worden er voor vele uren aan materiaal op Youtube gezet. In een mensenleven is er dus niet genoeg tijd om alle video’s op Youtube te bekijken.
Hoe kun je geld verdienen met Youtube?
De belangrijkste manier van geld verdienen met Youtube is door reclame bij je video’s toe te staan. Je krijgt dan per klik of per view een x bedrag uitgekeerd, vaak enkele centen. Dat lijkt weinig, maar wanneer je veel views krijgt, kun je daar dus een leuk maandsalaris uitslaan.
Video’s die het goed doen zijn de vlogs van bekende Nederlanders als Enzo Knol, maar ook de zogenaamde surprise egg-video’s zijn een hit. Waarschijnlijk omdat de doelgroep peuters is en die graag doorklikken. Zo kan het zijn dat ze per ongeluk een reclame aantikken, waardoor de maker van de video goed betaald wordt.

Viral sites
Misschien ken je de websites wel die je via Facebook of andere sociale media aangereikt krijgt. Het begint vaak met een extreme titel, zoals “Hij schudde aan de boom en wat er toen gebeurde… dat GELOOF JE NIET…” of “Ze las zijn afscheidsbrief en kwam TOT EEN SCHRIKBARENDE ONTDEKKING…” Het zijn prikkelende titels die je bijna dwingen om verder te lezen. Je komt op een website uit waarop je een kort bericht leest en steeds een pagina door kunt scrollen.
Ook deze websites verdienen goed geld, zeker via sociale media. Hoe dat komt? Doordat er advertenties bij staan. De Google Adsense advertenties zijn bijvoorbeeld beschikbaar met een pijltje dat je naar een volgende advertentie stuurt. Maar wanneer je het een beetje slim aanpakt, kun je mensen het idee geven dat ze met dat pijltje naar een volgend item op de website gaan. Veel kliks op advertenties zijn dus het gevolg.
Nederlandse voorbeelden van viral sites zijn ongelooflijk.co en zelfmaakideetjes.nl. De content op deze websites is niet alleen bedoeld om geld te verdienen, maar ook echt nuttig of leuk om te lezen.

Google Adsense
Zowel Youtube-video’s en –kanalen als viral sites kunnen hun inkomsten halen uit Google Adsense. Google Adsense is een advertentieprogramma van zoekmachine Google. Bedrijven kunnen advertentieruimte inkopen. De helft betalen ze aan Google, de andere helft aan de eigenaar van de website of het video-kanaal. Bij Youtube werkt dit weer net iets anders, aangezien Google de eigenaar is van Youtube.
Hoe dan ook, met Adsense kun je per klik zo’n € 0,01 tot € 0,70 verdienen. In sommige niches is dat nog meer. Het gaat er dus om dat je een website ontwikkelt die veel bezoekers trekt, maar ook bezoekers die geneigd zijn om op de advertenties te klikken.

Affiliate-programma’s
Heb je geen zin om een paar cent aan een klik over te houden, maar wil je gelijk goed cashen met je website? Dan kan het lonen om naar affiliate-programma’s te kijken. Deze stellen je in staat om als tussenpersoon te fungeren tussen een klant en verkoper. Jij strijkt dan commissie op als je de bezoeker van je website een product laat kopen van een ander. Het voordeel is dat je alleen maar mensen aan elkaar verbindt, maar niet verantwoordelijk bent voor het product. Alleen voor je website. Met de juiste affiliate-campagnes kun je veel geld verdienen in vrij korte tijd.

Andere manieren
Natuurlijk zijn er nog heel veel andere manieren die je in staat stellen om een extraatje te verdienen. Zo kun je op internet beleggen, maar ook handelen in goederen die je verkoopt via Marktplaats of je diensten verkopen.

Posted by / oktober 23, 2017
Posted in
Blog