Het afsluiten van een uitvaartverzekering is een persoonlijke keuze. Je kunt er ook voor kiezen om een lening af te sluiten voor je uitvaart en hier elke maand iets voor terug te betalen. Zo is er na je overlijden genoeg geld beschikbaar om je uitvaart te regelen. Echter, een gemiddelde uitvaart kost tussen de 7000 en 10.000 euro. Bij veel banken is het niet mogelijk om zoveel geld te lenen. Als het bij jouw bank wel kan, wordt het in de toekomst moeilijker om nog meer geld te lenen.

Als je kiest voor een uitvaartverzekering hoef je geen geld te lenen. Met de uitvaartverzekering wordt je uitvaart goed geregeld na je overlijden en krijgen je nabestaanden niets te maken met uitvaartkosten. Wel zo’n fijn idee.

Natura- en kapitaaluitvaartverzekering

Er zijn twee soorten uitvaartverzekeringen: de natura- en de kapitaalverzekering. De naturaverzekering bestaat uit een dienstenpakket. De verzekeraar voert deze diensten uit na je overlijden. Dit houdt in dat je uitvaart geregeld wordt door de verzekeraar. Natuurlijk gebeurt dit in samenspraak met je nabestaanden. Zij krijgen echter niets te maken met het vele regelwerk en de administratieve zaken.

Een kapitaalverzekering is de beste keus als je je nabestaanden de volledige vrijheid wilt geven in de vormgeving van je uitvaart. Bij deze verzekering keert de verzekeraar een van tevoren bepaald bedrag uit. Met dit bedrag kunnen de nabestaanden je uitvaart regelen.

Meer weten over uitvaartverzekeringen?

Wil je graag meer weten over uitvaartverzekeringen? Neem dan eens een kijkje op Ikvergelijkonline.nl. Hier vind je meer informatie over uitvaartverzekeringen. Ook vergelijk je hier gratis en snel de verschillende verzekeringen. Met behulp van de handige vergelijker kom je direct te weten welke uitvaartverzekering de beste keus is voor jou.

Posted by / juli 12, 2018
Posted in
Blog