Wanneer je als ondernemer op zoek gaat naar een kantoorpand zal je al snel merken dat er enorme smakken geld mee gebonden zijn. Voor een startende ondernemer zal het daarom nog aantrekkelijk zijn om zo lang mogelijk vanuit huis of een gedeeld kantoor te werken. Op een gegeven moment is dit echter niet meer te doen en zal er een net kantoor betrokken moeten worden. Maar hoe zorg je er als ondernemer voor dat je een kantoorpand kan betalen? Wij hopen je een aantal tips te geven, zodat je weet wat er mogelijk is.

Vraag en aanbod

Ben je op zoek naar een kantoor in Amsterdam? Dan zal je wel merken dat er enorm hoge prijzen worden gevraagd voor zowel koop als huur. Dit heeft te maken met de markt waarin kantoorpanden, maar ook huizen, zich bevinden in Amsterdam. Er een enorme vraag, maar het aanbod is hier niet naar. Daarom worden de prijzen enorm opgedreven door zowel particulieren als bijvoorbeeld makelaars.

Eigen inbreng en lening

Voordat diverse panden bekeken kunnen worden is het zaak om de financiering te regelen. Het meest ideale geval is natuurlijk dat alles uit eigen zak betaald kan worden en er geen externe geldschieters aan te pas komen. Dit is in de meeste gevallen niet haalbaar aangezien het pand over het algemeen miljoenen euros kost. Dan moet er rekening worden gehouden met een externe financiering. Zorg ervoor dat je verschillende financiële instellingen met elkaar vergelijkt, adviesgesprekken aangaat en een weloverwogen keuze maakt.

Een deelgebouw mogelijk?

Je zou naast een eigen kantoorpand ook kunne kiezen voor een bedrijfsverzamelgebouw. Met een dergelijke constructie zou je maandelijks kosten kunnen besparen en wellicht heb je nog wat aan de overige bedrijven die in het pand zitten. Zo’n pand kan je in samenspraak ontwikkelen waarna ieder haar eigen deel betrekt.

Geef een reactie

*
*

Required fields are marked *